Is jouw kind snel overprikkeld?
Ervaart het intense emoties?
Heeft het last van onzekerheid of faalangst?
Ligt het ‘s avonds in bed nog veel na te denken?
Heeft het een groot inlevingsvermogen?

Het kan erop wijzen dat je zoon of dochter hoogsensitief/hooggevoelig is.

Hoogsensitieve kinderen zijn gevoelig voor prikkels en verwerken deze intens.
Zij kunnen last hebben van naadjes in de sokken, labeltjes in kleding, harde geluiden. Zij zijn gevoelig voor stemming en sfeer, denken veel na en willen graag alles goed doen. Vaak voelen zij zich niet direct op hun gemak in een nieuwe omgeving of situatie.

Hoogsensitviteit is geen stoornis, het is een eigenschap net als bijvoorbeeld. introvert of extravert zijn. Een eigenschap die veel kwaliteiten geeft, maar ook kan zorgen voor uitdagingen.

Eén van de uitdagingen is het voorkomen van overprikkeling. Doordat hoogsensitieve kinderen veel waarnemen en al deze prikkels intens verwerken hebben ze meer tijd en rust nodig om alles te kunnen verwerken. Maar ook onzekerheid, faalangst, moeite met slapen, snel huilen, boze buien of juist terugtrekken komt veel voor.

coaching hoogsensitieve kinderenIk heb mij de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve kinderen, die zich zekerder willen voelen en assertiever willen worden. Ik help hun graag hun hoogsensitiviteit beter te begrijpen, zodat ze kunnen voelen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Hiervoor heb ik de ik ben ik-methode ontwikkeld.

Met behulp van deze methode leert je kind om te gaan met intense emoties. Het kan zijn gedachten positief beïnvloeden en de eigen grenzen herkennen en aangeven. Daarnaast heeft het geleerd dat het voor ander gedrag kan kiezen.
Hierdoor staat je hoogsensitieve kind sterker in zijn schoenen en kan in contact met anderen van zijn eigen kracht uitgaan.

Kenmerken van hoogsensitiviteit

  • voelt stemmingen aan
  • begaan met anderen
  • moeite met veranderingen
  • eerst kijken, dan doen
  • gevoelig voor harde geluiden
  • sterk rechtvaardigheidsgevoel
  • stelt diepgaande vragen
  • begaan met dieren en de natuur
  • faalangstig

Ik ben ik-coaching

Kosten van het traject 375 + 25 voor het intakegesprek.

Oudergesprek € 70

Oudergesprek

Wil je als ouder graag meer weten of hoogsensitviteit of ben je op zoek naar  handvatten om je hoogsensitieve kind beter te kunnen begeleiden, neem dan gerust contact op voor het plannen van een oudergesprek.

je kunt ook gratis een vragenlijst aanvragen om meer inzicht te krijgen in eventuele hoogsensitiviteit van je zoon of dochter. Vraag de gratis test aan.

hsk-coach

Ik ben ik-methode

Ik ben ik-methode

6 x 1 uur coaching
Tussentijds telefonisch contact
eindevaluatie

Oudergesprek

Oudergesprek

sessies van 1 uur
informatie hoogsensitiviteit
persoonlijke begeleiding
handvatten voor begeleiding van hoogsensitief kind