Weerbaarheidstraining kind. Deze weerbaarheidstraining helpt kinderen om zich van binnenuit sterker te voelen. Het opbouwen van meer zelfvertrouwen en het versterken van de weerbaarheid zorgt ervoor dat je zoon of dochter met meer plezier naar school gaat, makkelijker contact maakt met andere kinderen en beter voor zichzelf kan opkomen.

Voor wie?

Deze sociaal-emotionele weerbaarheidstraining is speciaal voor (hoog)gevoelige jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar! Met name kinderen die zich vaak onzeker voelen, snel boos of verdrietig zijn of zich juist terugtrekken, gepest worden, moeite hebben met vriendjes maken, moeite hebben om zich te uiten, tijd nodig hebben om te wennen aan onverwachte gebeurtenissen of nieuwe situaties, verlegen zijn of gewoon niet lekker in hun vel zitten, zullen veel baat hebben bij deze training.

Werkwijze

Tijdens de training maken we op ontspannen wijze gebruik van kringgesprekken, beweging– en contactoefeningen, visualisatie, verhalen en tekenopdrachten. Ik geef de training in een kleine groep, daardoor kan het programma worden aangepast aan de behoeftes in de groep.

Centraal staat de koppeling tussen gevoel en verstand. Een goede balans tussen gevoel en verstand zorgt ervoor dat kinderen zich van binnen sterk en rustig voelen en steviger in hun schoenen staan.

De groepen worden ingedeeld naar leeftijd, zodat er niet een te groot leeftijdsverschil is tussen de deelnemers.

Wil je zoon/dochter liever individueel werken aan het vergroten van de weerbaarheid? Dat kan, het programma wordt dan volledig aangepast aan de behoefte van je zoon of dochter. Individuele begeleiding

Inschrijving

Inschrijving vindt plaats na een intakegesprek met ouder(s) en kind. Om een gesprek aan te vragen kun je gebruik maken van de knop rechts op deze pagina.

Data

Op aanvraag

Groepstraining

Groepsessie

intakegesprek

6 x 1,5 uur training

1 x ouderbijeenkomst

1 x evaluatiegesprek

Individueel

Individueel

Individueel traject

Doel van de training

  Het vergroten van het zelfvertrouwen
  Het herkennen en uiten van gevoelens
  Contact maken met anderen
  Eigen grenzen stellen

Kosten voor de training € 420

De weerbaarheidstraining is gebaseerd op de training ‘ik ben ik en jij bent jij’ ontwikkeld door Leren is Zijn.