Weerbaarheidstraining kind. Deze weerbaarheidstraining helpt kinderen om zich van binnenuit sterker te voelen. Het opbouwen van meer zelfvertrouwen en het versterken van de weerbaarheid zorgt ervoor dat je zoon of dochter met meer plezier naar school gaat, makkelijker contact maakt met andere kinderen en beter voor zichzelf kan opkomen.

Voor wie?

De sociaal-emotionele weerbaarheidstraining is geweldig voor álle jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar! Met name kinderen die zich vaak onzeker voelen, gevoelig zijn, snel boos zijn of zich juist terugtrekken, gepest worden, moeite hebben met vriendjes maken, moeite hebben om zich te uiten, verlegen zijn of gewoon niet lekker in hun vel zitten, zullen veel baat hebben bij deze training.

Werkwijze

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van kringgesprekken, bewegings– en concentratie-oefeningen, contactoefeningen, verhalen en tekenopdrachten. Tijdens de training wordt gekeken naar de behoeftes in de groep en daar wordt het programma op aangepast.

Centraal staat in ieder geval de koppeling tussen gevoel en verstand. Een goede balans tussen gevoel en verstand zorgt er voor dat kinderen zich van binnen sterk en rustig voelen en steviger in hun schoenen staan. De training wordt gegeven in kleine groepjes.

De training is ook individueel te volgen, het programma wordt dan volledig aangepast aan de behoefte van je zoon of dochter. Voor individuele begeleiding kun je ook een kijkje nemen op de pagina kindercoaching.

Inschrijving

Inschrijving vindt plaats na een intakegesprek met ouder(s) en kind. Om een gesprek aan te vragen kun je gebruik maken van de knop rechts op deze pagina.

Data

De eerstvolgende training start op donderdag 7 februari 2019 in Leidschenveen

Groepssessie

Groepsessie

6 x 1,5 uur training

1 x ouderbijeenkomst

1 x evaluatiegesprek

Individueel

Individueel

6 x 60 minuten coaching

tussentijds telefonisch contact en eindevaluatie met ouders

Doel van de training

  Het vergroten van het zelfvertrouwen
  Het herkennen en uiten van gevoelens
  Contact maken met anderen
  Eigen grenzen stellen

Kosten voor de training in groepsverband € 350 + € 25 voor het intakegesprek
Kosten voor de training individueel € 375 + € 25 voor het intakegesprek

Nieuws

De weerbaarheidstraining is gebaseerd op de training ‘ik ben ik en jij bent jij’ ontwikkeld door Leren is Zijn.