Als kindercoach help ik kinderen en ouders bij het ontdekken en begrijpen van hoogsensitiviteit, waarbij ik stap voor stap begeleiding bied om emoties te reguleren, zelfvertrouwen te versterken, grenzen te stellen en spanning te verminderen.

Ik ben Yvonne van Driel, moeder van 3 kinderen. Het is heel wat jaren geleden dat ik door één van mijn kinderen voor het eerst in aanraking kwam met een weerbaarheidstraining. Alles wat ik las over de training herkende ik bij haar, maar ook bij mezelf. Ik heb een fijn en veilig thuis gehad met begripvolle ouders. Maar onzekerheid en het gevoel net even anders te zijn dan leeftijdgenoten (stiller, minder spontaan en leuk) heeft een grote rol gespeeld. Als puber en jong volwassene liep ik steeds meer tegen problemen aan.

Hoogsensitiviteit

Pas op latere leeftijd toen ik veel van mijzelf ook in mijn kinderen herkende, heb ik ontdekt dat ik hoogsensitief ben. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in hoogsensitiviteit. Dit heeft mij geholpen om mezelf veel beter te gaan begrijpen, meer op mezelf te vertrouwen en positiever naar mijn eigenschappen te kijken. Ik begrijp nu waar problemen als oververmoeidheid, depressieve gevoelens en burn-out door zijn veroorzaakt.

Omgaan met uitdagingen

Natuurlijk blijven er uitdagingen Ik doe wat ik doe graag goed, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen. Prima eigenschappen die echter ook kunnen leiden tot perfectionisme, faalangst, gepieker en jezelf te kort doen. Voor mij is het kunnen herkennen van mijn valkuilen en oog hebben voor de kwaliteiten die hierachter zitten een groot deel van de oplossing. Samen met alles wat ik nu weet over hoogsensitiviteit heeft dit ervoor gezorgd dat ik veel lekkerder in mijn vel zit en steeds meer de positieve kant ervaar van mijn hoogsensitiviteit.

yvonne van driel kindercoach den haag leidschenveen

Yvonne van Driel

 

Je bent wie je bent

en dat is goed!

Van uitdaging naar kracht

Wat had ik dit graag eerder geweten. Het is mijn drijfveer om kinderen te coachen en ouders te informeren over hoogsensitiviteit. Om kinderen te laten voelen dat ze helemaal goed zijn, zoals ze zijn, heb ik een methode ontwikkeld waarmee kinderen zichzelf goed leren kennen en begrijpen. Door stap voor stap te leren omgaan met emoties, een positief zelfbeeld te ontwikkelen, grenzen te stellen en spanning de baas te blijven vergroten zij hun weerbaarheid en veerkracht. Jij bent als ouder natuurlijk onmisbaar in dit proces. Hiermee hoop ik een steentje bij te dragen om het mentale welzijn van kinderen, maar ook als ze straks tiener en jongvolwassen zijn te verbeteren.

Inzet en gezelligheid

Ik vind het belangrijk om samen te werken aan de ontwikkeling van je kind. Ik zet me voor de volle 100% in, altijd in rustige en ontspannen sfeer. ik hou ervan om met plezier en gezelligheid kinderen verder te helpen. Hoe meer zij zich op hun gemak en begrepen voelen en de coaching als prettig ervaren, hoe meer zij ervoor open staan. Ouders omschrijven mij als rustig, betrokken, gedreven en gezellig.

Ontspanning en balans

In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid met mijn gezin, familie vrienden. Lekker wandelen, iets creatiefs doen en af en toe naar een concert en lekker meezingen of swingen. Tegelijkertijd vind ik het heerlijk om regelmatig rust en stilte om me heen te hebben.