Naar de brugklas

Vind jouw kind het ook zo spannend om naar de brugklas te gaan? Nieuwe vrienden maken, ineens weer de jongste zijn op school, je weg vinden in zo’n groot gebouw, twijfel of ze het allemaal wel kan, wennen aan nieuwe en steeds andere leraren.

Het is alweer een hele tijd geleden, maar ik weet het nog goed. Naar de brugklas! Wat vond ik dat spannend, weg van de vertrouwde school en mijn vaste groepje vriendinnen. Alles nieuw: gebouw, klasgenoten, leerkrachten, lessen, huiswerk. En dan zaten de brugklassers nog wel in een dependance, dus niet ineens in dat grote gebouw met al die oudere jongens en meisjes.

Wat een moeite en energie heeft het gekost om te wennen en mijn plekje te vinden. Als ik er aan terugdenk heb ik alsnog te doen met mijn moeder. Elke avond huilbuien voor het slapen gaan en dat een paar maanden lang. Die tranen waren nodig om alle spanning en prikkels van de dag kwijt te raken. Wat had het fijn geweest als ik toen iets meer had begrepen van wat er aan de hand was. Nu weet ik dat het veel te maken had met mijn hoogsensitiviteit, maar in die tijd was dat nog niet bekend. Ik begreep niet waarom anderen na 2 weken helemaal gewend leken en ik zo lang nodig had.

Is jouw kind ook gevoelig voor verandering? Voelt ze zich snel onzeker of maakt ze zich zorgen of ze wel nieuwe vrienden kan maken op de middelbare school? Vraagt ze zich af of ze het allemaal wel kan? Of misschien maak jij je zorgen of je kind wel genoeg voor zichzelf kan opkomen.

De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die gevoelig zijn of op de basisschool problemen hebben met aansluiting in de klas, gepest worden, onzekerheid, verlegen of te weinig weerbaar zijn, is deze overgang vaak extra spannend.

In een overgangssituatie zijn mensen het meest gevoelig voor verandering en staan open voor een steuntje in de rug. Juist omdat je zoon of dochter na de vakantie naar een andere school gaat, is de training een goede voorbereiding voor een geheel nieuwe en frisse start met leeftijdsgenoten.

De Happy Kids Brugklastraining is een individueel traject. Hierdoor kunnen we heel gericht aandacht besteden aan wat jouw kind nodig heeft om de overstap naar de brugklas makkelijker te maken.

Voor wie is de Happy Kids Brugklastraining?

Voor alle jongens en meisjes die na de komende zomervakantie naar de brugklas gaan en dit heel spannend vinden, hierover piekeren of zelfs van wakker liggen. Voor die kinderen die eigenlijk liever nog even in groep 8 zouden blijven omdat het zo lekker vertrouwt is op de basisschool. Voor jongens en meiden die nog wat steviger in hun schoenen mogen staan, op de basisschool moeite hebben met aansluiting bij klasgenoten of gepest worden.

Ook als je zoon of dochter al gestart is in de brugklas en nu merkt dat het meer moeite kost dan verwacht, kun je hem/haar aanmelden voor de training.

Werkwijze

In 5 sessies van 1 uur hebben we middels gesprek, spel, schrijf- en tekenopdrachten aandacht voor het omgaan met emoties, op een positieve manier leren kijken naar wie je bent en wat je kunt, ontspanning, opkomen voor jezelf, basisvaardigheden als houding, oogcontact en stemgebruik.

Data

Vanaf mei start ik met de intakegesprekken. Alle sessies worden in overleg gepland. Indien mogelijk een 2-3 sessies voor de zomervakantie, 1 sessie vlak voor de start in de brugklas en nog 1-2 sessies tijdens het nieuwe schooljaar.

Inschrijving Happy Kids Brugklastraining

Inschrijving wordt altijd vooraf gegaan door een intakegesprek met ouder(s) en kind. Aanmelden voor een intakegesprek kan hier.

Liever eerst even kennismaken? Neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Kom eens kennismaken en

jullie hulpvraag bespreken

tijdens een intakegesprek

We werken samen aan het vertrouwen

tijdens 5 sessies van 1 uur individuele coaching

We ronden af met een oudergesprek

Doel van de training

  Met plezier naar de brugklas
  Vergroten van het zelfvertrouwen
  Contact maken met klasgenoten
  Grenzen herkennen en aangeven
  Positief kijken naar wie je bent en wat je kunt

Kosten voor de individuele training € 430 (incl. intakegesprek)

Echt weerbaarder en meer zelfvertrouwen

Dankzij de training is onze zoon écht een stuk weerbaarder geworden én wat minder verlegen en heeft meer zelfvertrouwen.

Hij ging er altijd met veel plezier naartoe.

Op school voelt hij zich veel minder onzeker en durft hij zich ook te uiten én dingen te vragen.

Yvonne is zeer kundig en heeft snel een goed beeld van het kind.

Ze straalt rust uit en daardoor voelde onze jongen zich vanaf dag één op zijn gemak. Het feit dat de training in kleine groepen wordt gegeven hebben wij ook als prettig ervaren. Er is genoeg aandacht voor elk kind.

Moeder van Kevin

Kevin 7 jaar

Omgaan met emoties

Yvonne is een heel fijne coach, vriendelijk en benaderbaar. Onze zoon ging altijd met plezier. Hij heeft enorme stappen gemaakt in het benoemen van zijn emoties, waardoor de heftigheid er meteen vanaf gaat. Dat doet zijn zelfvertrouwen goed. Doordat hij het nu kan benoemen geeft het ons als ouders ook ruimte/mogelijkheid om hem op dat moment verder te helpen.

Manon

Weer lekker in d’r vel

Met mijn dochter gaat het super goed. Ze zit weer helemaal lekker in d’r vel en voelt zich fijn in de klas en bij alle andere activiteiten. Echt fijn. Succes met alle activiteiten en nogmaals veel dank.

Susan

leuk en leerzaam

Ik vind Yvonne super goed en leuk! Het is daar leuk, grappig en leerzaam!!! Dus ik raad het aan.

Tessa (10 jaar)

Zeer vriendelijke hulpverlener

Ik heb Yvonne leren kennen als een zeer vriendelijke dame, die mijn zoon enorm heeft geholpen met haar diensten. Mijn zoon heeft veel baat gehad bij de training die hij bij Yvonne gevolgd heeft.

Eugenie

Al blij in het traject

Ik kreeg gister een heel blij meisje mee naar huis! Ze vond het geweldig en kijkt al erg uit naar volgende week.

 

Angelique

weer lekker in haar vel

Wat ben jij Yvonne een fantastische coach. Selina ging altijd met heel veel plezier naar je toe, en kon niet wachten tot de volgende afspraak. Je hebt haar diverse handvatten meegegeven, zodat ze kan omgaan met haar onzekerheid/stress en woedeaanvallen. Door jou hulp zit Selina weer lekker in haar vel. Ik zal iedereen aanbevelen om contact met jou op te nemen, als hun kind niet lekker in hun vel zit. Nogmaals bedankt, Susana

Weer de juiste richting

Mijn dochter vond hier de rust om helemaal zichzelf te zijn, waardoor zij weer stappen in de goede richting kan zetten. Bedankt Yvonne.

Astrid

Matrixcoaching

Yvonne heeft als MatriXcoach met mijn zoon gewerkt vanwege concentratie problemen en gedrag. In de 1 op 1 situatie heeft dat geleid tot betere werkhouding op school, een opgeruimd hoofd en een aangepaster gedrag. Daarnaast is ze een heel plezierig mens en vond mijn zoon haar betrouwbaar en aardig.

Yvonne

Omgaan met emoties

Yvonne is een hele fijne en goede coach. Onze zoon Pepijn vond het bezoek ook altijd gezellig. Pepijn kon opeens lachen om zijn eigen koppige gedrag. Hij kon door het inzicht in zijn eigen emoties beter met zijn boosheid omgaan. Ook konden wij door de tips van Yvonne beter op hem reageren. Hierdoor merkten we dat de heftigheid meteen een stuk minder werd.
Laura

Echt sterker

Het gaat nu goed met mijn dochter, ze is echt een stuk sterker geworden, zelfverzekerder en kan moeilijke situaties makkelijker hanteren. Jouw cursus heeft daar zeker toe bijgedragen.

Veronique

De brugklastraining is gebaseerd op de training ‘Plezier op school’, deze is ontwikkeld door de GGZ-groep Noord- en Midden-Limburg.