Brugklastraining voor leerlingen van groep 8. De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die op de basisschool problemen hebben met andere kinderen, gepest worden, verlegen of te weinig weerbaar zijn, is deze overgang vaak extra spannend.

In een overgangssituatie zijn mensen het meest gevoelig voor verandering en staan open voor een steuntje in de rug. Juist omdat je zoon of dochter na de vakantie naar een andere school gaat, is de training een goede voorbereiding voor een geheel nieuwe en frisse start met leeftijdsgenoten.

De Happy Kids Brugklastraining kan zowel in een kleine groep als individueel gevolgd worden. Hierdoor kunnen we heel gericht aandacht besteden aan die dingen waar jouw kind moeite mee heeft of tegenop ziet.

Ook als je zoon of dochter al gestart is in de brugklas en nu merkt dat het meer moeite kost dan verwacht, kun je hem/haar aanmelden voor de training.

Voor wie?

Voor alle jongens en meisjes die na de komende zomervakantie naar de brugklas gaan en dit heel spannend vinden, hierover piekeren of zelfs van wakker liggen. Voor die kinderen die eigenlijk liever nog even in groep 8 zouden blijven omdat het zo lekker vertrouwt is op de basisschool. Voor jongens en meiden die nog wat steviger in hun schoenen mogen staan, op de basisschool gepest worden of moeite hebben met aansluiting bij klasgenoten.

Werkwijze

In de training hebben we aandacht voor helpende- en niet helpende gedachten en leren de kinderen positief te denken. Om de assertiviteit en het zelfvertrouwen te vergroten maken we onder andere gebruik van gesprek, (rollen)spellen, contact- en ontspanningsoefeningen.

Data

Dit jaar verzorg ik alleen de individuele brugklastraining. De afspraken worden in overleg gepland. We kunnen zowel voor als na de zomervakantie starten met de training.

Inschrijving

Inschrijving vindt plaats na een intakegesprek met ouder(s) en kind. Om een gesprek aan te vragen kunt u gebruik maken van de knop rechts op deze pagina.

Liever eerst even kennismaken? Neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Groep sessie

Groep sessie

3 x 1,5 uur voor de vakantie

1 x 1,5 uur aan het eind van de vakantie.

1 x terugkomsessie in oktober

Individueel

Individueel

intakegesprek

4 x 1 uur coachgesprek voor aanvang school

1 x 1 uur coachgesprek na start school

Eindgesprek

Doel van de training

  Contact maken met anderen
  Opkomen voor jezelf (assertiviteit)
  Omgaan met plagen en pesten
  Aandacht voor non-verbaal gedrag (zoals houding, oogcontact en stemgebruik).

Kosten voor de individuele training € 425 (incl. intakegesprek)

weer lekker in haar vel

Wat ben jij Yvonne een fantastische coach. Selina ging altijd met heel veel plezier naar je toe, en kon niet wachten tot de volgende afspraak. Je hebt haar diverse handvatten meegegeven, zodat ze kan omgaan met haar onzekerheid/stress en woedeaanvallen. Door jou hulp zit Selina weer lekker in haar vel. Ik zal iedereen aanbevelen om contact met jou op te nemen, als hun kind niet lekker in hun vel zit. Nogmaals bedankt, Susana

Al blij in het traject

Ik kreeg gister een heel blij meisje mee naar huis! Ze vond het geweldig en kijkt al erg uit naar volgende week.

 

Angelique

leuk en leerzaam

Ik vind Yvonne super goed en leuk! Het is daar leuk, grappig en leerzaam!!! Dus ik raad het aan.

Tessa (10 jaar)

Echt sterker

Het gaat nu goed met mijn dochter, ze is echt een stuk sterker geworden, zelfverzekerder en kan moeilijke situaties makkelijker hanteren. Jouw cursus heeft daar zeker toe bijgedragen.

Veronique

Echt weerbaarder en meer zelfvertrouwen

Dankzij de training is onze zoon écht een stuk weerbaarder geworden én wat minder verlegen en heeft meer zelfvertrouwen.

Hij ging er altijd met veel plezier naartoe.

Op school voelt hij zich veel minder onzeker en durft hij zich ook te uiten én dingen te vragen.

Yvonne is zeer kundig en heeft snel een goed beeld van het kind.

Ze straalt rust uit en daardoor voelde onze jongen zich vanaf dag één op zijn gemak. Het feit dat de training in kleine groepen wordt gegeven hebben wij ook als prettig ervaren. Er is genoeg aandacht voor elk kind.

Moeder van Kevin

Kevin 7 jaar

Weer lekker in d’r vel

Met mijn dochter gaat het super goed. Ze zit weer helemaal lekker in d’r vel en voelt zich fijn in de klas en bij alle andere activiteiten. Echt fijn. Succes met alle activiteiten en nogmaals veel dank.

Susan

Zeer vriendelijke hulpverlener

Ik heb Yvonne leren kennen als een zeer vriendelijke dame, die mijn zoon enorm heeft geholpen met haar diensten. Mijn zoon heeft veel baat gehad bij de training die hij bij Yvonne gevolgd heeft.

Eugenie

Weer de juiste richting

Mijn dochter vond hier de rust om helemaal zichzelf te zijn, waardoor zij weer stappen in de goede richting kan zetten. Bedankt Yvonne.

Astrid

Matrixcoaching

Yvonne heeft als MatriXcoach met mijn zoon gewerkt vanwege concentratie problemen en gedrag. In de 1 op 1 situatie heeft dat geleid tot betere werkhouding op school, een opgeruimd hoofd en een aangepaster gedrag. Daarnaast is ze een heel plezierig mens en vond mijn zoon haar betrouwbaar en aardig.

Yvonne

Omgaan met emoties

Yvonne is een hele fijne en goede coach. Onze zoon Pepijn vond het bezoek ook altijd gezellig. Pepijn kon opeens lachen om zijn eigen koppige gedrag. Hij kon door het inzicht in zijn eigen emoties beter met zijn boosheid omgaan. Ook konden wij door de tips van Yvonne beter op hem reageren. Hierdoor merkten we dat de heftigheid meteen een stuk minder werd.
Laura

De brugklastraining is gebaseerd op de training ‘Plezier op school’, deze is ontwikkeld door de GGZ-groep Noord- en Midden-Limburg.