De laatste schoolweken voor de zomervakantie zijn aangebroken. Die weken kunnen lekker druk zijn, doordat er nog van alles gepland wordt. Voorstellingen van dansscholen, sporttoernooien, schoolreisje, sportdagen, schoolkamp, de laatste toetsen, rapporten, nog gauw een kinderfeestje voor de vakantie. Het is dan ook niet zo gek dat je zoon/dochter* sneller moe, prikkelbaar of emotioneel is. Zeker voor hoogsensitieve kinderen kan deze periode extra intens en vermoeiend zijn.

Ik geef je graag een paar tips om deze weken zo soepel mogelijk te laten verlopen:

๐Ÿ€Plan rustmomenten: Kijk samen naar de weekplanning en bouw waar mogelijk rustmomenten in. Wat vaker een rustige middag thuis kan wonderen doen.

๐Ÿ€Verminder prikkels thuis: Zorg voor een rustige en voorspelbare omgeving thuis. Dit kan helpen om de balans te bewaren.

๐Ÿ€Prioriteiten stellen: Kijk welke activiteiten echt noodzakelijk zijn en waar jullie eventueel wat ruimte kunnen creรซren. Het is okรฉ om soms nee te zeggen.

๐Ÿ€Ontspanningsoefening: een ontspanningsoefening voor het slapen gaan, helpt om spanning te verminderen en beter te slapen.

๐Ÿ€Zelfzorg: Vergeet niet dat jouw welzijn ook belangrijk is. Neem ook zelf voldoende rust en tijd voor ontspanning. Hoe meer ontspannen jezelf bent, hoe rustiger je kunt reageren op de emoties van je dochter.

Soms lijkt het of anderen maar door kunnen blijven gaan. Het kan dan ongemakkelijk voelen om dingen af te zeggen of โ€˜neeโ€™ te zeggen, omdat jullie wat meer rust nodig hebben. Misschien is de neiging om toch maar door te zetten en vol te houden voor jou herkenbaar. Echter door aandacht te besteden aan de behoeften van je dochter en waar mogelijk extra rust in te bouwen, help je haar en jezelf om deze drukke periode prettiger door te komen. Zo maak je er samen een fijne afsluiting van het schooljaar van!

*overal waar dochter/zij staat, kun je ook zoon/hij lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.