Mam, ik heb zo naar gedroomd.
Pap, mag het licht aan.
Mam, ik durf niet alleen naar de wc.
Pap, mam, mag ik bij jullie in bed?

Ik spreek vaak kinderen die bang zijn in het donker. Als ze ’s nachts wakker worden, voelen ze zich niet fijn en willen het liefst bij pappa en mamma in bed. Sommigen durven niet te gaan slapen. Anderen klagen over nachtmerries. Ook vertellen kinderen soms dat ze het gevoel hebben dat er iemand is en daardoor ’s nachts niet alleen naar de wc durven.

Er is een eenvoudige oefening om rustiger te slapen en minder bang te zijn in het donker, die je samen met je kind kunt doen. Omdat ik inmiddels van veel kinderen heb gehoord dat het hen goed helpt, wil ik het graag met je delen.

Laat je zoon/dochter voor het slapen even op haar rug op bed gaan liggen. Vervolgens ga je een beschermlaagje om haar heen maken door met je handen vanaf haar kruin over haar lichaam naar beneden te bewegen tot onder de voeten. Je raakt haar niet aan. Je handen blijven een paar centimeter boven haar lichaam. Terwijl je dit doet, stellen jullie je allebei voor dat er wit licht uit je handen komt. Je maakt zo een beschermlaagje van wit licht om haar heen. Probeer het maar eens en laat mij vooral weten of het jullie heeft geholpen.

Je kunt deze eenvoudige oefening om rustiger te slapen zo vaak herhalen als nodig is.

Hebben jullie hier wat extra hulp bij nodig? Aarzel dan niet om even contact op te nemen. Je kunt ook eens kijken op mijn pagina over matriXcoaching.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.